"

nedjelja, 3. srpnja 2016.

ODLIČAN BISKVIT ZA TORTE ZA SAMO POLA SATA!





Sastojci:
8 jaja - odvojiti bjelanjke od žutanjka
na vrh noža soli
200 grama šećera
180 grama oštrog brašna
2-3 velike žlice prosijanog kakaoa - nije obavezno
2 velike žlice ulja
2 velike žlice tople vode
na vrh noža praška za pecivo
ribana korica od 1-2 naranče - nije obavezno




Priprema:

Bjelanjke uz dodatak malo soli izmiksati u čvrsti snijeg, postepeno dodavajući šećer i ribanu koricu od naranče i žutanjke. Brašno pomiješati sa kakaom i praškom za pecivo i sasvim polako dodavati gornjoj smjesi, mikser namjestiti na najmanju brzinu. Zatim dodati ulje i vodu i sve izjednačiti.

 
Kalup za tortu obložiti sa papirom za pečenje, uliti biskvit-smjesu i staviti peći u već zagrijanu pećnicu na 160-170 stupnjeva oko 40 minuta. Bilo bi idealno da tortu potpuno ohladite u pećnici, tako sasvim sigurno neće "sjesti" Ohlađenu tortu prerezati na onoliko dijelova koliko želite, vidjeti ćete kako se lako reže bez da se imalo mrvi.

Posluživanje:

Da bi torta bila još sočnija ja je prije nego što stavim kremu navlažim sa preljevom koji radim na slijedeći način - u posudu stavim 2-3 žlice kiselkastog pekmeza, sok od jedne-dvije naranče i malo ruma, sve stavim da zakipi i sa toplim prelijelm kore, malo sačekam da upiju i tek tada stavljam kremu. Vjerojatno ću stići poslikati gotovu tortu ali presjeka neće biti jer je šaljem jednoj djevojci za dvadeseti rođendan. Inače krema je vrlo bogata - ganache od 700 grama čokolade i isto toliko kiselog (ne slatkog) vrhnja.

http://www.coolinarika.com/





Nema komentara:

Objavi komentar