"
nedjelja, 15. svibnja 2016.
NUTELLA TORTA SA MASCARPONE SIROM
SASTOJCI
PODLOGA:
200 gr čajnih keksića (može i petit keks)
150 gr otopljenog maslaca ili margarina
30 gr šećera u prahu
10 gr kakaa
KREMA:
500 gr Mascarpone sira
500 gr Nutelle
GANACHE KREMA SA NUTELLOM:
150 ml slatkog vrhnja
200 gr Nutelle
NUTELLA TORTA POSTUPAK IZRADE
1. Kekse sameljite i stavite u posudu za miješanje.
2. Dodajte otopljeni margarin, šećer u prahu i kakao, te sve zajedno pomiješajte.
keksi-za-podlogu
3. Na tacnu postavite obruč (moj je 22 cm) i žlicom po dnu rasporedite pripremljenu smjesu za podlogu.
podloga-u-kalupu
4. Mascarpone izradite mikserom.
5. Dodajte Nutellu i zajedno sjedinite, dok ne dobijete lijepu kremu.
mascarpone-sir-i-nutella
krema-od-mascarponea-i-sira
6. Kremu ulijte i rasporedite po podlozi.
krema-u-kalupu
7. Stavite u frižider, dok pripremate ganache.
8. Slatko vrhnje stavite na laganu vatru do vrenja, taman da postane vruće da bi topilo Nutellu.
9. Prelijte preko Nutelle i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Kada završite sa miješanjem, primjetit ćete da se smjesa malo zgusnula i rashladila.
10. Prelijte ganache preko kreme i bilo bi dobro tortu ostaviti da prenoći u frižideru i tako se stegne.
ganache-krema-u-kalupu
11. Od ohlađene torte, nožem odvojite obruč i uživajte.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar