"

ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

Puding od prosa s kakaom i narančama,

puding od prosa


Sastojci
Puding od prosa
150 gr prosa
1/2 l sojinog (ili običnog) mlijeka
1/2 l vode
4 žlice žutog šećera
2 žlice gorkog kakaa
2 rebra tamne čokolade
1 naranča (sok i korica)
malo soli i ulja za kalupe
Umak od naranče
100 gr šećera
0,5 dcl vode
2 naranče (sok i korica)
malo konjaka po želji



Priprema
Zakuhati vodu i mlijeko s malo soli i šećerom.
Dodati oprani proso i kuhati pokriveno oko 40 minuta na laganoj vatri povremeno miješajući.
Skuhani (zapravo prekuhani) proso izmiksati ručnim mikserom i u vruće dodati kakao i čokoladu, sok i koricu naranče.
Vratiti na vatru i kuhati još nekoliko minuta.
Izliti u malo nauljene kalupe za pudinge i pustiti da se hladi.
Za umak zakuhati vodu sa šećerom i pustiti da kuha desetak minuta.
Dodati sok i koru naranče, po želji konjaka i vratiti još nekoliko minuta na vatru. Pustiti da se ohladi.
Puding servirati preliven umakom i ukrašen narančinom korom.

Posluživanje
Od ove smjese dobit ćete 6 manjih porcija ili 4 veće. Možete također servirati uz šlag ili voće. Pogodno za pripremu dan ranije, držati u frižideru, te izvaditi sat, dva prije posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar