"

utorak, 31. svibnja 2016.

Šeherzada torta




sastojci
1,5 L Mlijeka
14 kas. Secera
5 Dolcela Pudinga od Karamele
250 gr. Putera
500 gr. Slaga

500 ml. Kisele Vode
600 gr. Turskog Keksa Petitbeurre



Priprema:
Odvojiti 2 dl. mlijeka i dodajte 5 vrecica pudinga i dvije kasike secera. Ostaviti sa strane. Ostatak secera (12 punih kasika) istopiti da se dobije karamel i u to dodati vrelo, prijethodno ugrejano, mlijeko. Kad se sve dobro sjedini i provri, dodati smjesu sa pudingom. Kuhati dok se ne zgusne. Ostavite puding da se ohladi i sjedinite sa izmiksanim puterom. Posebno umutite 500 gr. slaga sa kiselom vodom. Zatim redajte tortu u tepsiju (35 x 25 cm.): Keks, Fil, Slag – Keks, Fil, Slag itd. Tako napraviti 4 reda i obloziti tortu sa slagom. Ostavite tortu par sati da se dobro ohladi i da se ukusi sjedine!

Nema komentara:

Objavi komentar