"

ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

Najbolja sirnica u tepsiji

Sastojci
Za tjesto:
2 šalice( 400ml) vode
oko 1 kg brašno
1 žličica soli
3-4 žlica ulje
malo ocata
Nadjev:
650 gr svježi sir
300 gr kiselo vrhnje
3 jaje
1 žličica soli
3-4 žlice ulje
I još:
za premaz ulje
2 žlice kiselo vrhnje

Priprema
Priprema
1.
U posudu stavimo malo mlaku vodu,sol, ulje i sirče (sirče stavim da tjesto ne puca). Mješamo sa pjenačem dok nema grudice i više ne možemo.




2.
Pa onda mješamo sa rukom.





3.
Mješamo i mestimo ovako. Tjesto stavimo na pobrašnjen stol i mjesimo dok ne dobijemo elastično tjesto.




4.
Tjesto  djelimo na dva djela




5.
Pa oblikujemo dve loptice, ovako.





6.
Loptice posipamo sa brašnom i stavimo da se odmaraju dok ne pripremimo nadjev.





7.
Mješamo dobro sve sastojke za nadjev.




8.
(Ja koristim vrhnje sa 25% m.m)





9.
Dobro pobrašnjamo stolnjak, pa u sredini stavimo dobro pobrašnjenu lopticu




10.
Sa valjakom i ili oklagijom razvlačemo veliku koru.






11.
Dobro je nauljemo.



12.
Pa onda sa rukama malo vučemo da se rastanju krajevi.




13.
Nadjevamo cjelu koru na krajevima. Kao u sliku. Pa onda uzmemo krajeve i vučeči prema gore pokrijemo nadjev.




14.
Počnemo da uvaljamo koru prema sredini vučeči lagano prema gore.




15.
Pažljivo i lagano kao





16.
na slike.




17.
Pa smo dobili ovako.





18.
Rastanjimo vučejuči dok je kora skroz tanka i ne može više.





19.
Onda sa nožem sečemo sredinu i nastavljamo.





20.
Dok ne dobijemo ljepu filovanu veliku koru.




21 Na namaženu tepsiju sa uljem ublikujemo burek.




22 Postupak ponovimo i sa drugom korom.




23 Burek premažemo sa smjesom gdje smo mješali 3 žlice ulje i 2 žlice kiselo vrhnje.




24 Pečemo u zagrejanu pečnicu na 240C` prvih 10 min pa onda na 220C` dok ne porumene.

Vruči burek poprskamo sa hladnom vodom i pokrijemo sa kuhnjskom krpom 5-10 min.





Nema komentara:

Objavi komentar