"

subota, 28. svibnja 2016.

AKO POJEDETE JEDAN ČEŠNJAK NA PRAZAN ŽELUDAC,UČINILI STE OVO!






Znanstvenici su potvrdili da konzumiranje bijeloga
luka na prazan želudac povećava njegovu
učinkovitost u smislu prirodnog antibiotika jer su
bakterije otkrivene i ne mogu se obraniti od
“strašnog bijelog luka”. A učinak je još jači
ukoliko se pojede na prazan želudac!
Bijeli luk sadrži oko 400 aktivnih sastojaka, bogat
je vitaminima i mineralima kao što su adenozin,
alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti,
vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo,
enzimi, eterična ulja, jod, kalij, kalcij, selen,
sumpor i fosfor.
Redovnom uporabom češnjak potiče prokrvljenost i olakšava protok krvi, snižava povišeni krvni
tlak i masnoće u krvi, kao i bolesti srca. K svemu, odličan je antioksidans.
U povijesti medicine, antibakterijska i antivirusna svojstva češnjaka itekako su poznata. Češnjak
i njegovi sastojci podvrgnuti su brojnim istraživanjima koja su masovno dokazala njihovo
djelovanje na infekcije uzrokovane bakterijama i virusima. Istraživanja potvrđuju i da češnjak
ima značajna antikancerogena svojstva. Redovito konzumiranje većih količina češnjaka smanjuje
rizik od pojave mnogih vrsta raka, osobito raka rektuma i bubrega.
Ovo je tek nekoliko konkretnih slučajeva u kojima vam češnjak može biti od
velike pomoći.
1. Imate li na tijelu bradavicu ili sličnu izraslinu, stavite na to mjesto prerezani komadić
češnjaka i zatvorite to mjesto flasterom. Ostavite preko noći i ponavljajte nekoliko dana dok
bradavica posve ne otpadne.
2. Boli li vas uho, prokuhajte dva češnja češnjaka pa nekoliko kapi nakapajte u uho.
3. Kod reumatskih bolova natrljajte prerezani režanj češnjaka na bolno mjesto, bol će popustiti.
4. Patite li od nesanice, navečer jedite salatu s češnjakom.
5. Bole li vas mišići, jedite češnjak, opušta mišiće.
Kako konzumirati češnjak bez neugodnih mirisa?
Pronašli smo i isprobali jedno dobro riješenje koje će vam omogućiti korištenje bijelog luka u
sirovom obliku bez imalo neugodnog mirisa


Potrebno je naći domaći sitniji bijeli luk. Naglašavamo domaći jer smo preplavljeni velikim i
“sumnjivim” bijelim lukom uvezenim iz Kine.
Ugrubo rukama ogulite cijelu lukovicu na češnjeve ili režnjeve. Izdvojite 2‐3 sitna režnja i
stavite ih u malo vode da odstoje desetak minuta. Nakon toga izvadite ih iz vode i jednostavno
prstima ogulite kožicu koja će se lako skinuti s mokrog i natopljenog režnja. Nemojte koristiti
nož jer je bitno da ne oštetite niti zarežete režanj.
On mora ostati cijeli i netaknut što je ključ za korištenje bijelog luka bez mirisa.
Kada ste ogulili režnjeve popijte ih s čašom vode cijele baš kao što pijete tablete. Uradite to na
prazan stomak najbolje barem 45 minuta prije jela. I to je sve

Nema komentara:

Objavi komentar