"

ponedjeljak, 4. srpnja 2016.

Ljekovite biljke iz prirode koje će vam biti od pomoći

ljekovite biljke od pomoci


Umjesto što ćete trošiti novac na antibiotike, zasadite prirodne lijekove i to u svom vrtu!
ljekovite biljke od pomoci
Prije nego što krenete sa sadnjom i prikupljanjem bilja neophodno je da ga dobro upoznate. Pročitajte u nastavku koje biljke je poželjno da imate da dohvat ruke i koje zdravstvene probleme rješavaju:

Kopriva pomaže, na primjer, kod problema urinarnog trakta.
Kamilica je dobra za probleme sa želucem, ali liječi i bronhitis, više o tome saznajte ovdje. Izopje dobar kod kašlja, a nana smiruje i ublažava grčeve. Priprema od drugih dijelova biljke traje nešto duže.

Za čaj od komorača kod problema s probavom samljeti kašicicu suhog sjemena, prelijte ga šalicom vrele vode i ostavite da odstoji 15 minuta.

Kod biljke olan ljekovit je korijen.
Za napitak protiv jakog kašlja 5 g suhog korijena prelijte litrom vode i sve kuhajte desetak minuta. Zatim procijedite i čaj podijelite u četiri porcije, koje cete popiti u toku dana.



Gavez ublažava uganuća i modrice. Potrebno je da 100 g sitno isjeckanog korijena 10 minuta kuhate u litru vode.

Kod bradavica i kurjeg oka pomaže krema koja se pravi od 10 ml soka ruse, koji se pomiješa s 50 g svinjske masti. Krema se nanosi svakodnevno.
Od kore biljaka pravi se macerat. Kao sredstvo protiv groznice, glavobolje i reume dvije žlice sitno iseckane vrbove kore prelijte s dvije šalice vode i ostavite preko noći. Sutradan procijedite, podijelite u dvije porcije i popijte u toku dana.

Vreli biljni čaj najčešći je način pripreme ljekovitih biljaka i liječenja. Dvije žličice lišća ili cvjetića, svježeg ili suhog, prelijte kipućom vodom, pa ostavite 10 minuta poklopljeno da eterična ulja ne bi isparila, i ako možete, pijte dok je čaj još vruć.
Izvor:lisa.rs

Nema komentara:

Objavi komentar