"

ponedjeljak, 4. srpnja 2016.

Zdravi i lijepi zubi uz čudotvornu mješavinu

himalajska sol zubi



Tibetanski monasi su još u drevnim vremenima imali jake i zdrave zube sve do duboke starosti, čak i kada u ovim planinskim predjelima nitko nije ni znao za stomatologa.
himalajska sol zubi
Njihova tajna blistavog osmijeha i zdravlja zuba leži u pranju i ispiranju usta mješavinom prokuhane vode i soli.

Da biste i vi spremili ili postigli blistav osmijeh, u pola čaše prokuhane, ohlađene vode sipajte jušnu žlicu krupnesoli. Brzo miješajte žlicom oko 1 minutu, pa skinite pjenu koja se formirala.

Ujutro i navečer nakon posljednjeg obroka operite zube ovom mješavinom na sljedeći način:
Četkicom za zube uhvatite nekoliko kristala i perite zube na uobičajen način. Kada ste temeljito istrljali zube, isperite usta vodom iz iste čaše u kojoj ste razmutili so u vodi.



Zubi od ovoga postaju jako bijeli, a desni jačaju i dobivaju ružičastu boju. Napominjemo da je moguće da osjetite nalagodnost u početku, jer zubi odmah reagiraju na slanu vodu. Kao popratni efekt može se javiti pojačana osjetljivost na hladno, vruće, kiselo i slatko, uslijed minimalnog sloja cakline koju so skida, što je isti efekt koji proizvode kupovne paste za osjetljive zube.

Ali, ne brinite – to traje vrlo kratko i caklinu će ubrzo postati jača nego ikad. Osim toga, ako budete prali zube ovom mješavinom, uništit sve bakterije u usnoj šupljini, a zbog obnavljanja cakline, sve eventualne pukotine i neravnine na zubima će nestati.
Izvor:Still

Nema komentara:

Objavi komentar