"

četvrtak, 30. lipnja 2016.

Ako ga pripremite na pravi način, ova namirnica postaje najmoćniji prirodni lijek za mnoge bolesti!

crni luk za lijecenje



Crni luk je uvijek bio dio skoro svakog obroka, bez obzira da li se konzumira sirov ili u salati. Međutim, ako ga pripremite na pravi način, ova namirnica postaje najmoćniji prirodni lijek za mnoge bolesti!
crni luk za lijecenje

Obloge od luka
U slučajevima glavobolje, oticanja, boli u ušima i prehlade, na upaljena mjesta stavite obloge sa sjeckanim lukom. Za visoke temperature, stavite obloge sa sjeckanim lukom na noge.

U slučaju krvarenja nosa, stavite je na vrat, a ako vas ujede divlja životinja, stavite oblogu od crnog luka na rane.

Za čir kože ili potkožni čir, naribajte jedan luk i pomiješajte ga s malo maslinovog ulja, a zatim ga stavite na bolno mjesto i držite ga 1 ili 2 sata.

Sok od crnog luka
Isjeckajte sitno crni luk i istisnite sok. Ako imate upalu pluća ili neku drugu bolest, pomiješajte sok sa 1 žlicom meda i uzimajte 2 ili 3 puta dnevno.



Da biste spriječili gubitak kose i potaknuli rast, masirajte glavu koristeći sok od luka nekoliko puta dnevno. Izliječite i jak i uporan kašalj sokom od lukarazblaženim s vodom. Isti recept vrijedi u slučajevima čišćenja od parazita u crijevima.

Za kožne bolesti, utrljavajte sok od luka u kožu nekoliko puta dnevno. Protiv nadimanja želuca, pijte sok od luka pomiješan s rakijom u jednakoj omjeru.

Kuhani luk
Za učestalo mokrenje i čir, isjeckajte 1 glavicu crnog luka, pa sipajte u 2 dl vode s 1 žlicom meda. Zatim kuhajte luk sa malo ružmarina, 2 dl vina i 2 dl vode i pijte 1 žlicu na svakih sat vremena.

Pečeni luk
Ako imate rane i čireve, prvo operite bolne točke, a onda stavite luk prethodno ispečen na masti. Ako imate problema sa zgrušavanjem krvi, svaki dan trebate jesti jednu glavicu luka prženu u maslinovom ulju, i to u popodnevnim satima i navečer.

Kod upale ušiju, stavite na uho oblogu s vrućim pečenim lukom i držite je tako neko vrijeme. Kod različitih vrsta tumora kože, listove pečenog luka stavite na površinu kože.
Izvor:webtribune

Nema komentara:

Objavi komentar